Grand Gelato

Poznaj markę Grand Gelato

Mieszanki do lodów Grand Gelato są absolutną nowością na rynku polskim! Starannie wyselekcjonowane składniki gwarantują niezapomniane doznania smakowe przy zachowaniu wyjątkowo delikatnej, kremowej konsystencji. Skierowane są do odbiorców ceniących sobie najwyższą jakość połączoną z właściwościami prozdrowotnymi. Prosta kompozycja, sprawia, że mieszanki do lodów Grand Gelato nadają się do wykorzystania we wszystkich rodzajach maszyn do lodów.

Grand Gelato powstają w wyniku mieszanki mleka w proszku, oleju kokosowego oraz szczegółowo dobranych dodatków naturalnego pochodzenia. Wzbogacone o unikalny, pozytywnie wpływający na odporność kompleks prebiotyczny.

Grand Gelato to marka wielokrotnie nagradzana za swoje wyjątkowe właściwości oraz innowacyjność:
Industry Excellence Awards 2021 (Gulfood Manufacturing w Dubaju),
Sial Innovation Selection (SIAL Middle East w Abu Dhabi).

Kompleks oligosacharydów użyty w lodach Grand Gelato został stworzony w wyniku badań naukowych, których celem było skomponowanie formuły prebiotycznej przeznaczonej do stymulowania probiotycznych szczepów bakterii Lactobacillus rhamnosusGG i acidophilusLa5. Rozwiązanie to zostało objęte oficjalnym patentem nr 433785 (Preparat prebiotyczny i zawierający go środek spożywczy), który uzyskał klasyfikację A, potwierdzającą jego najwyższy stopień wynalazczy.

Szczegółowe informacje znaleźć można na oficjalnej stronie Urzędu Patentowego pod wskazanym linkiem.

Co wyróżnia Grand Gelato?

szeroka gama dostępnych smaków
autorska, niepowtarzalna kompozycja
lekka, kremowa konsystencja i doskonały smak
składniki naturalne najwyższej jakości
nowatorska i opatentowana formuła prebiotyczna
Szybkość i łatwość przygotowania
kompleksowe wartości odżywcze
zawartość witamin: A, D, E, K i B
bogactwo w mikroelementy: wapń, magnez, cynk, selen, fosfor, potas.

Opinia eksperta

Szeroko zakrojone, prowadzone na całym świecie, badania udowodniły, że jednym z kluczowych czynników wpływających na nasze zdrowie są mikroorganizmy popularnie nazywane mikrobiotą jelitową. Pełnią one aktywną rolę w trawieniu pokarmów i regulowaniu systemu odporności, a także mogą hamować rozwój wielu chorób, w tym nowotworów.

Wiele składników spożywczych wspiera rozmnażanie bakterii jelitowych. Należą do nich produkty mleczarskie, m.in. lubiane przez nas lody.

Niezwykłą cechą lodów Grand Gelato jest zawartość specjalnych cukrów, nazywanych oligosacharydami (patent nr 243011). Cukry te nie są trawione przez człowieka i w całości docierają do jelita grubego, stanowiąc ulubiony przysmak bakterii jelitowych, głównie probiotycznych, a więc tych mających najkorzystniejszy wpływ na nasze zdrowie.

„[…] Można więc śmiało powiedzieć, że spożywając prebiotyczne lody Grand Gelato wzmacniamy naszą mikrobiotę jelitową i tym samym przyczyniamy się do poprawy naszego zdrowia.”

Prof. Dr. hab. inż.
Włodzimierz Grajek

Poznań 21.02.2023

* W trosce o zdrowie naszych klientów wszystkie wytwarzane przez nas produkty poddawane są restrykcyjnym badaniom w niezależnym, akredytowanym laboratorium w celu zapewnienia najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa.