Baza do lodów świderków
Baza do lodów świderków (amerykańskich) o neutralnym, mlecznym smaku. Wielofunkcyjny i elastyczny komponent, nadający się do wszelkiego rodzaju maszyn do lodów bardzo zmrożonych, bez napowietrzania. Gotowe lody charakteryzują się delikatną, kremową konsystencją i naturalnym smakiem.
Sposób użycia: 2,5 kg bazy lodowej wymieszać z 5 l zimnej wody pitnej, używając rózgi cukierniczej lub miksera, dodając jednocześnie aromaty, pasy smakowe i barwniki według indywidualnych preferencji. Otrzymaną mieszankę odstawić na 20 min w chłodne miejsce, a następnie ponownie zamieszać i wlać do zbiornika maszyny do lodów, cedząc przez drobne sito.
Kolor na zdjęciach może odbiegać od rzeczywistego.
Przechowywanie: w suchym miejscu w temperaturze nie przekraczającej 24 °C w wilgotności względnej nie przekraczającej 75 %.
Opakowanie jednostkowe: 2,5 kg
Opakowanie zbiorcze: 5 x 2,5 kg
Na życzenie klienta: worek czterowarstwowy z wkładką polietylenową, 10 kg.